Nog geen beslissing Leko, Antwerp-coach sluit vertrek naar China niet uit

Nog geen beslissing Leko, Antwerp-coach sluit vertrek naar China niet uit

27-12-2020 14:30 Laatste update: 16:02
10

Ivan Leko staat bij Royal Antwerp FC langs de zijlijn tegen Sporting Charleroi. Mogelijk ook voor de laatste keer. Zo kreeg de Kroaat een bijzonder mooi aanbod van het Chinese Guangzhou R&F. Trekt Leko ook naar China?

Zoals eerder al uitlekte toont het Chinese Guangzhou R&F verregaande interesse voor de coach van Antwerp FC. De club zou een vertrek ook niet in de weg liggen. Maar denkt Leko ook aan een vertrek? Bij Eleven Sports stelde men de vraag aan de trainer.

"Het was niet mijn bedoeling dat dit naar buiten zou komen, maar als de pers mij vragen stelt moet ik ook antwoorden", gaf Leko aan. "Het was een grote schok, maar ik heb geprobeerd om deze wedstrijd zo goed mogelijk voor te bereiden", bleef hij nog mysterieus.

Leko werd afgelopen zomer aangesteld door Antwerp en wist al Europees te overwinteren en de Beker van België te pakken met de club. In de competitie loopt het echter minder vlot.

Update: Na de partij van Antwerp tegen Charleroi kwam Leko nog eens terug op de interesse uit China. Hij leek een vertrek bij Antwerp ook niet uit te sluiten. "Ik heb altijd genoten van mijn tijd hier, maar wat in de toekomst moet gebeuren zal dan gebeuren. Iedereen weet wat ik voel voor deze club. Mijn focus lag ook alleen op deze wedstrijd, nu die achter de rug is kan ik samen met mijn familie gaan overleggen wat het beste is", gaf hij aan bij Eleven Sports.

Een beslissing heeft hij nog niet genomen, maar Antwerp is dus wel op de hoogte van de interesse. "Ik ben altijd correct geweest naar mijn gevoel. Ik heb zeker geen spelletjes gespeeld. Zelf ben ik ook nergens gaan solliciteren, maar zo'n aanbiedingen kunnen altijd volgen. Het is een keuze tussen het hart en het hoofd. Wanneer ik zal beslissen? Dat weet ik nog niet", besluit hij.