Genk spoelt nederlaag tegen Anderlecht door met winst tegen KV Kortrijk

19-12-2020 22:35
30

KRC Genk heeft revanche genomen na het verlies tegen RSC Anderlecht. In eigen huis raakte het voorbij KV Kortrijk en won het met 2-0.

Van een droomstart gesproken. Na nog maar één minuut voetballen wist KRC Genk al te scoren via Arteaga. De verdediger kreeg door het uitvallen van Joakim Maehle een kans op links en wist meteen te overtuigen met een goal.

Het was het startsein voor een bijzonder leuk duel, met kansen aan beide kanten. Zowel KRC Genk als KV Kortrijk waren er bijzonder dicht bij om toch nog een tweede doelpunt in de partij te scoren. Dat kregen we echter niet te zien, het bleef bij dat ene doelpunt tot de rust.

De tweede helft begon niet als de eerste en het was even wachten op de echt grote kansen. Zowel KVK als Genk kwamen wat piepen, al leken we niet meteen op weg naar een tweede doelpunt in de wedstrijd.

In minuut 65 kreeg Paul Onuachu dé kans om de wedstrijd helemaal te beslissen, maar doelman Ilic kon de bal uit doel ranselen. Kortrijk bleef in de partij en mocht nog steeds hopen op een belangrijke gelijkmaker.

Theo Bongonda ontnam KVK dertien minuut voor tijd echter. Een vrije trap van hem werd koeltjes in doel getrapt, Ilic kwam te laat en zag de 2-0 in doel belanden. Wedstrijd gespeeld. Het bleef uiteindelijk ook 2-0.