VP 11 Van De Week Speeldag 18: Vuurwerk bij KAA Gent en Club Brugge

VP 11 Van De Week Speeldag 18: Vuurwerk bij KAA Gent en Club Brugge

18-12-2020 12:00 Laatste update: 14:00
3

In een mooi staaltje Belgische logica is Speeldag 18 gespeeld voor Speeldag 17. Deze elf spelers bevielen ons tijdens deze midweek, waarin slechts zeven van de negen wedstrijden werden afgewerkt.

Clean sheet voor Bostyn
Het gaat niet goed met Antwerp, maar Zulte Waregem had geen medelijden. De West-Vlamingen hebben de punten hard nodig en kunnen daarvoor ook op Louis Bostyn rekenen. Bostyn begon als derde keeper aan het seizoen, maar bewijst dat hij veel meer in zijn mars heeft.

Mirakelman
Club Brugge won donderdag met een ruime 0-3 van KV Mechelen, maar zonder Clinton Mata had het een ander verhaal kunnen zijn. Met een meesterlijke redding op de lijn hield hij KV Mechelen van de 1-0. Heel wat keepers hadden die bal niet gehouden!

Rechts van hem zetten we Alessio Castro-Montes, die voor heel wat dreiging zorgt bij KAA Gent. Zijn doelpunt tegen Waasland-Beveren was daar het bewijs van. Op links krijgt de onverslijtbare Olivier Deschacht een plaats. Enkel een op en top prof kan op zijn 39ste nog zo fit zijn en Dieumerci Mbokani uit de macht houden.

Veel mooie passing 
Ryota Morioka was de motor van Sporting Charleroi in de bij momenten lachwekkende 3-4 tegen Cercle Brugge. Bij KAA Gent gaat Hein Vanhaezebrouck heel wat rendement halen uit Niklas Dorsch. Met zijn enorme loopvermogen en uitstekende passing is de Duitser een typische speler voor het voetbal van de succescoach.

KV Kortrijk won dan weer van een zwalpend Standard, met een doelpunt van Yevhen Makarenko. Makarenko is nog eigendom van Anderlecht, maar de Kerels zullen waarschijnlijk toch een poging wagen om deze basispion aan boord te houden.

Speeldag van de spitsen
Een scorende spits kan een wereld van verschil maken, dat weten ze bij Moeskroen ook. Nuno Da Costa won nog een puntje met twee doelpunten tegen OHL. Ook twee goals van Lucas Nmecha, die aan negen goals zit en stilaan één van de beste spitsen in de competitie aan het worden is.

Op de flank is er plaats voor Krépin Diatta. De Senegalees liet zich opmerken met een knappe goal na een ideale dubbelpass met (wie anders?) Hans Vanaken. Ook Osman Bukari maakt brokken. De Ghanees van KAA Gent zou wel eens de snelste speler van onze competitie kunnen zijn.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)