Maes krijgt nieuwe kans bij STVV: Het gezeik over zwart geld mag eens stoppen

Maes krijgt nieuwe kans bij STVV: "Het gezeik over zwart geld mag eens stoppen"

12-12-2020 11:15
11

STVV heeft na het ontslag van Kevin Muscat voor Peter Maes gekozen als nieuwe hoofdtrainer. De Limburger zat vorig seizoen enkele maanden bij Lommel SK, maar nu zit Maes weer in de Jupiler Pro League. Johan Boskamp is blij met die nieuwe kans.

"Schitterend vind ik het van Sint-Truiden dat ze naar de kwaliteiten van een trainer kijken. Peet heeft bewezen een goede trainer te zijn. Het moet maar eens gedaan zijn met dat zeiken over zwart geld. Iedereen weet het nu wel. Hij wil zich bewijzen, zoals hij dat met Lommel vorig jaar ook gedaan heeft", aldus Boskamp over Maes in Het Belang van Limburg.

Bij Sint-Truiden, dat op een tegenvallende zeventiende plaats staat momenteel, is de enige doelstelling de redding. "Het enige dat telt voor STVV is in eerste klasse blijven. Peet is daartoe in staat. Hij kan zijn spelers goed neerzetten. Ik hoop dat hij het fantastisch doet. Bezieling heeft hij nog in overschot."

Zijn laatste periode in Eerste Klasse was bij Sporting Lokeren, maar daar werd hij na zijn aanhouding in de zaak-Propere Handen ontslagen. "Anderhalf jaar niet aan de bak komen is natuurlijk niet leuk. Zeker als je ziet dat andere mensen die in Propere Handen genoemd zijn vrolijk mochten doorwerken. Je moet iemand ook een tweede kans geven", besluit Boskamp.