Engelse media blikken vooruit: ‘Antwerp doet het goed, maar Spurs zijn beter'

Engelse media blikken vooruit: ‘Antwerp doet het goed, maar Spurs zijn beter'

10-12-2020 10:00 Laatste update: 14:45
3

Antwerp mag zich donderdagavond nog eens opmaken voor een Europese gala-avond. In londen neemt stamnummer één het op tegen de Engelse topclub Tottenham Hotspur. De heenwedstrijd werd nog verrassend gewonnen door Antwerp, dat zelfde resultaat behalen in de terugwedstrijd lijkt een lastige klus. Althans, zo beoordeelt de Engelse media de kansen van Antwerp.

Zowel Antwerp als Tottenham zijn al zeker van kwalificatie, er wordt echter nog om groepswinst gespeeld. Antwerp heeft aan een puntje genoeg, de Spurs moeten winnen. De Engelse media weten dat Jose Mourinho de groepswinst nastreeft, en zien het dan ook goedkomen voor Tottenham tegen Antwerp.

Zo verwacht The Hard Tackle een overwinning voor de mannen van Mourinho. ‘Tottenham kent een fantastisch seizoen tot dusver. Ze verloren slechts twee keer dit seizoen, tegen Everton en…Antwerp. De Belgische club verloor recent in de competitie maar lijkt in goede vorm te verkeren voorafgaand aan het duel. De Spurs zijn echter in bloedvorm en zitten boordevol vertrouwen. Enkele spelers zullen rust krijgen, maar ook zonder hen moet Mourinho deze klus weten te klaren’, valt er te lezen.

Bij Football London zijn ze dan weer van oordeel dat Mourinho best niet té veel spelers rust gunt tegen Antwerp. ‘De Spurs zijn al gekwalificeerd, maar spelen nog om de groepswinst. Die eerste plaats zou voor een aangenamere loting moeten zorgen in de volgende ronde, Mourinho stelt dan ook best een goed elftal op. Ze mogen deze wedstrijd echt niet te licht oppakken’, waarschuwt het nieuwsmedium de Spurs.

Het Engelse Sports Mole denkt dat Tottenham zich geen twee keer aan de zelfde steen zal stoten. ‘De heenwedstrijd verloren ze, en ook tegen LASK was er een ontgoocheling. Mourino was kritisch en hekelde een gebrek aan motivatie, die zal nu wel aanwezig zijn. De ploeg weet namelijk exact wat het moet doen tegen Antwerp. Tel daarbij de ervaring van Mourinho in de Europa League, en er mag toch worden verwacht dat Tottenham de drie punten pakt.’

Ook bij Sportskeeda verwachten ze een overwinning voor de Premier League-club. ‘Antwerp heeft al uitstekend gepresteerd in Europa dit seizoen, het kwaliteitsverschil is echter aanwezig. Tottenham moet in staat zijn de Belgische club opzij te zetten’, wordt er neergepend.

Ten slotte pakt Sky Sports nog uit met enkele statistieken. ‘Antwerp kan het eerste Belgische team sinds Anderlecht in 2011 worden dat drie Europese uitwedstrijden na elkaar weet te winnen. Mourinho heeft dan weer veertien van zijn laatste zestien thuiswedstrijden in de Europa League gewonnen. Met een vijftiende overwinning weet de Portugees zich alvast als groepswinnaar te plaatsen.’