Koeman vol lof: 'Het is jammer dat hij voor Juventus speelt en niet bij Barça'

Koeman vol lof: 'Het is jammer dat hij voor Juventus speelt en niet bij Barça'

07-12-2020 15:54
5

Matthijs de Ligt staat dinsdagavond voor het eerst sinds zijn afwijzing tegenover FC Barcelona. Ronald Koeman, trainer van de Catalaanse grootmacht, is lovend over de 21-jarige verdediger van Juventus.

Door zijn schouderblessure miste De Ligt anderhalve maand geleden de eerste ontmoeting tussen Juventus en Barcelona (0-2). In 2019 werd de toenmalige Ajax-verdediger regelmatig in verband gebracht met Barça, maar hij koos uiteindelijk voor een Italiaans avontuur.

"Het is jammer dat De Ligt voor Juventus speelt en niet hier, maar dat speelde zich allemaal af voor mijn komst", aldus Koeman op de persconferentie voor Barcelona - Juventus. "Ik ken hem goed. Ondanks zijn leeftijd heeft hij al veel ervaring. Hij doet er alles aan om zich dagelijks te verbeteren, kan de beste worden op zijn positie en is ook een heel goed mens."

Reconstructie MD
In een reconstructie schrijft Mundo Deportivo dat zaakwaarnemer Mino Raiola op 12 april 2019 met vertegenwoordigers van Barça sprak over De Ligt. De inmiddels afgetreden voorzitter Josep Maria Bartomeu had toen al overeenstemming met Ajax bereikt over de transfervoorwaarden.

Toen het moment aanbrak om zijn toekomst te bepalen, begon De Ligt te aarzelen. Het had alles te maken met de aanwezigheid van Gerard Piqué, die zijn kansen op speeltijd weleens zou kunnen vertroebelen. Aan de andere kant ontving Raiola duizelingwekkende aanbiedingen van andere clubs, met bedragen die Barça niet kon betalen.

Enkele dagen voordat het akkoord tussen De Ligt en Juventus officieel werd gemaakt, probeerde Bartomeu nog een laatste poging te wagen - zoals hij enkele maanden daarvoor ook succesvol had gedaan bij Frenkie de Jong. De Ligt wenste echter niet zonder Raiola in gesprek te gaan, waardoor de toenmalige Barça-baas besloot af te zien van de vliegreis.