Geen Okereke meer in de spits bij Club Brugge, Clement denkt aan andere rol

Geen Okereke meer in de spits bij Club Brugge, Clement denkt aan andere rol

Gepubliceerd: vrijdag 4 december 2020 om 20:44vr 04-12-2020 om 20:44

Club Brugge kon woensdag in de Champions League indruk maken door met 3-0 te winnen van Zenit Sint-Petersburg. Dat deed het zonder echte spitsen. Philippe Clement lijkt de hoop dan ook opgegeven te hebben in zijn aanvallers, al wil hij David Okereke toch niet helemaal opgeven.

Michael Krmencik zakte helemaal door het ijs de laatste weken en Youssouph Badji werd nog iets te groen achter de oren bevonden om de eerste spits van Club Brugge te zijn. Ook Okereke kon nog geen grote indruk maken, maar toch geeft Clement hem niet op. "We zijn met iedereen hard aan het werken. En bij elke speler kan het met periodes op en af gaan. Het is nu aan die spelers zelf om heel hard te trainen en te bewijzen dat ze bij die elf starters willen zijn", gaf hij op zijn persconferentie aan.

Okereke wil hij blijven gebruiken, al lijkt dat vooral op de flank te gaan zijn. "David heeft goed gespeeld in de spits tegen aanvallende ploegen, waarbij hij gebruik kon maken van de ruimte. Tegen ploegen die een laag blok en mandekking hanteren heeft hij het veel moeilijker gehad. Dus gezien de manier waarop de meeste ploegen tegen ons spelen, zie ik hem eerder op de flank dan als diepe spits. Dat is ook een evolutie tegenover een jaar geleden", besluit Clement.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws