Spannende dagen voor Rode Duivels: Loting Nations League komt eraan

Spannende dagen voor Rode Duivels: Loting Nations League komt eraan

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 13:14wo 02-12-2020 om 13:14

Laatste update: woensdag 2 december 2020 om 18:34wo 02-12-2020 om 18:34

De Rode Duivels kennen donderdagavond hun tegenstanders in de Nations League. Om 17u30 wordt in het Zwitserse Nyon geloot voor de Final Four van de Nations League.

Nog slechts vier landen komen in aanmerking om Portugal op te volgen als winnaar van de Nations League. Naast België gaat het om Frankrijk, Spanje en Italië. In de halve finales kan België nog aan één van die drie landen gekoppeld worden. Op donderdagavond kennen de mannen van Roberto Martinez ook hun tegenstander in die halve finale.

Lang wachten op twee partijen
De halve finales zijn niet met een heen- en een terugmatch. Voor ieder land staat er meteen een alles-of-niets-wedstrijd op het programma. De winnaars van de halve finales gaan door naar de finale. De twee verliezers spelen nog een match om te kijken wie de Nations League eindigt als derde.

Maar dat wordt wel nog even wachten. Pas op 6 en 7 oktober 2021 worden de halve finales afgewerkt. De finale en het duel om de derde plaats volgen dan weer op 10 oktober 2021. De vier matchen worden gespeeld in één land.

Waar komen we in actie?
Hoogstwaarschijnlijk zal alles doorgaan in Italië. Dat wordt tijdens de loting van de halve finales normaal gezien bevestigd. Het gastland speelt al op 6 oktober. San Siro in Milaan en het Juventus Stadium in Turijn worden genoemd als mogelijke speelstadions. Ook Nederland en Polen toonden zich kandidaat, maar wisten zich niet te kwalificeren voor de eindrond.

De opvolger van Portugal
In juni van vorig jaar was het Portugal dat de eerste editie van de Nations League kon winnen. De ploeg van Cristiano Ronaldo versloeg Nederland in de finale met 1-0. Zij zijn er nu niet bij, waardoor zij worden opvolgd door België, Italië, Frankrijk of Spanje.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws