'Van den Brom is de juiste man bij KRC Genk, maar Thorup verdient grootste pluim'

'Van den Brom is de juiste man bij KRC Genk, maar Thorup verdient grootste pluim'

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 13:30wo 02-12-2020 om 13:30

KRC Genk beleeft weer hoogdagen en staat samen met K. Beerschot V.A mee bovenaan het klassement. John van den Brom heeft zijn start ook niet gemist en krijgt dan ook flink wat complimenten. Mo Messoudi vindt echter dat Jess Thorup de man is die voor de remonte zorgde.

"John van den Brom is ongetwijfeld de juiste man op de juiste plaats, maar de grootste pluim verdient toch Jess Thorup door de opstelling om te gooien", is de analist duidelijk bij Sport/Voetbalmagazine

Volgens Messoudi deed Thorup dan ook een enorm belangrijke ingreep. "Met de 3‑4‑3 heeft de Deen het elftal perfect op maat van zijn mogelijkheden laten spelen. Omdat de drie Colombianen achterin zo goed de zaak onder controle hebben kunnen Maehle en Uronen voluit aanvallen zonder schrik te hebben dat ze in de rug gepakt zullen worden", klinkt het.

De toverformule
Al is Thorup niet de enige die meehielp. "Daarnaast heeft Genk met Heynen een extra troef, hij blijkt het ontbrekende puzzelstukje te zijn. Ook de drie spelers voorin vullen mekaar aan: de reus Onuachu, Ito die voor goeie assists zorgt en de onberekenbare Bongonda met zijn acties. Bovendien heeft Genk drie aanvallers die vlot scoren, iets wat de andere topclubs vandaag niet hebben", geeft hij.

Kan dit Genk dan ook de titel pakken? "KRC Genk heeft plots de toverformule gevonden, een aantal weken geleden had ik nooit gedacht dat die vandaag aan de leiding zouden staan in deze zeer onvoorspelbare competitie. Zondag wordt Antwerp na een aantal haalbare tegenstanders een test voor wat dit Genk echt waard is", besluit Messoudi.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws