Januzaj is een heel goede speler, maar hij is niet beslissend genoeg

"Januzaj is een heel goede speler, maar hij is niet beslissend genoeg"

Gepubliceerd: vrijdag 27 november 2020 om 13:30vr 27-11-2020 om 13:30

Laatste update: vrijdag 27 november 2020 om 13:32vr 27-11-2020 om 13:32

Real Sociedad is dit seizoen dé sensatie in La Liga. De club van Adnan Januzaj staat er zelfs aan kop. Sporza vroeg de Spaanse journalist Oscar Badallo om een verklaring. 

"Daar heeft de transfer van David Silva veel mee te maken", legt Badallo uit. "Dat was voor iedereen een grote verrassing. Een speler van dat niveau naar Sociedad? Het mooiste is dat hij ook nog eens geweldig goed speelt. Op zijn 34e speelt Silva alsof hij 25 is."

Ook Januzaj draagt echter zijn steentje bij. "Hij is een heel goede speler, voor mij is hij de speler met de grootste kwaliteiten in het team. Maar hij heeft één probleem: zijn statistieken. Januzaj is niet beslissend genoeg. Hij scoort te weinig en levert ook te weinig assists af. Vorig seizoen telde hij in de competitie maar vier goals en drie assists. Als je dat vergelijkt met Oyarzabal, Portu, en Willian José, dan moet Januzaj zijn cijfers opkrikken."

Badallo gelooft dat Sociedad voor het eerst sinds 1982 kampioen kan worden. "Real heeft slechte transfers gedaan en Barcelona speelt gewoon niet goed. Trainers, spelers en fans van andere teams zijn het er over eens: Real Sociedad legt dit seizoen het beste voetbal op de mat van alle Spaanse clubs. Sociedad slikte nog maar vier goals in de competitie en scoort zelf vlot. Aan de spelersgroep is er de voorbije twee jaar weinig gesleuteld. Daardoor is hun samenspel fantastisch."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Januzaj mee naar het EK?

Ja
86%
Nee
14%
(207 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws