Standard blijft zich inspannen in Europa: Mijn beste ploeg op het veld brengen

Standard blijft zich inspannen in Europa: "Mijn beste ploeg op het veld brengen"

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 16:07wo 25-11-2020 om 16:07

Puntenjacht, deel vier. Na drie speeldagen en evenveel nederlagen lijkt Standard Luik al uitgeschakeld in de Europa League. Gezien de drukke kalender rees hier en daar de vraag of de Rouches de Europese opdrachten nog wel ten volle zouden uitvoeren. Philippe Montanier laat er geen twijfel bestaan over voorafgaand aan het duel met Lech Poznan: jazeker!

Eerst en vooral laat de Franse trainer zijn ontgoocheling spreken. "Wij zijn niet tevreden met het aantal punten dat we tot nu toe hebben verzameld. Het is dan ook belangrijk om te winnen, om zo onze eerste punten te veroveren in deze Europa League", aldus Montanier op zijn persconferentie. Momenteel is Standard puntenloos hekkensluiter in haar poule. Poznan heeft er drie, Benfica en Rangers delen de koppositie met zeven stuks.

Vol gas dus, al staat zondag misschien wel een belangrijkere wedstrijd op het programma. Dan kijkt Standard aartsvijand RSC Anderlecht in de ogen in de Jupiler Pro League. Montanier benadrukt nog maar eens dat die affiche geen invloed heeft op het Europese parcours. "Het gaat om een match in een Europabeker, de spelers zijn gemotiveerd", klinkt het. "Het beste middel om zondag te winnen, is donderdag winnen tegen Poznan. Winnen doet winnen!"

Breedte van de kern gebruiken
Hoewel Standard iets wil rapen tegen Poznan, zal het dat zonder een kwartet (mogelijke) sterkhouders moeten doen. Selim Amallah, Zinho Vanheusden en zomeraanwinst Jackson Muleka zijn geblesseerd, Mehdi Carcela testte positief op corona. "Dat zijn vier belangrijke spelers, maar de anderen zijn klaar", zoekt Montanier geen uitvluchten. "We hebben voldoende kwaliteit in onze groep om blessures te compenseren."

"We gaan negen wedstrijden betwisten in minder dan één maand tijd, het staat vast dat we dat niet iedere match met dezelfde elf zullen doen. Mijn doel is echter om telkens de best presterende ploegen op het veld te brengen", besluit Montanier.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat doet Standard tegen Lech Poznan?

Winnen
53%
Gelijkspelen
4%
Verliezen
43%
(47 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws