Bibberen tegen Zenit: 'Sleutelspelers Deli en Vanaken halen geen CL-niveau'

Bibberen tegen Zenit: 'Sleutelspelers Deli en Vanaken halen geen CL-niveau'

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 15:51wo 25-11-2020 om 15:51

Club Brugge onderging de wet van de sterkste tegen Borussia Dortmund (3-0). Het kon zeker beter bij de Belgische landskampioen, maar een schande is een nederlaag tegen een Duitse topclub nu ook weer niet. Toch past Club maar beter goed op dat het Champions-League-avontuur niet op een sisser uitdraait, waarschuwt Ludo Vandewalle.

'Het is een fenomeen. Erling Haaland scoorde er twee tegen Club Brugge', blikt de chef voetbal van Het Nieuwsblad nog even terug op het duel van dinsdagavond. 'Het verschil tussen Dortmund en de Belgische landskampioen is echter groter dan de Noorse scoremachine alleen. Club Brugge moet zijn ambitie voor de tweede plaats laten varen en op de derde stek mikken.

'Volgende week tegen Zenit wordt cruciaal', beseft Vandewalle. De kansloze nederlaag bij Dortmund moet dan uit de kopjes verdreven zijn. 'De grootte van teleurstelling heeft te maken met de verwachtingen die je vooraf stelt. We moeten eerlijk zijn: wij verwachtten er vooraf niet al te veel van voor Club Brugge', benadrukt de journalist de sterkte van BVB

Erop of eronder
In het andere groepsduel troefde Lazio het bezoek uit Sint-Petersburg af. Een uitslag die je vanuit twee perspectieven kan interpreteren: goed in de strijd om plek drie, niet zo voor positie twee. Vandewalle weet echter welke bril hij wil opzetten. 'Voor Club Brugge is het goed dat Zenit in Rome van Lazio verloor', klinkt het helder. 'De spelers van Philippe Clement moeten nu mikken op de derde plaats.'

'De ambitie was de tweede stek, maar dat is met een verplaatsing naar Lazio op de laatste speeldag nog moeilijk haalbaar. De wedstrijd van volgende week tegen Zenit in Jan Breydel wordt zodoende cruciaal. Als Club Brugge niet verliest, is de overwintering binnen. Maar het wordt geen eitje. Onze landskampioen beleeft niet zijn sterkste periode. Sleutelspelers als Deli, Vanaken, Diatta,... halen geen CL-niveau. Dennis recupereren zou niet slecht zijn', besluit Vandewalle.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Waar zie jij Club eindigen in de groep?

Tweede
10%
Derde
48%
Vierde
42%
(79 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws