Gent zoekt aanvallers: Yaremchuk recupereren voor morgen wordt moeilijke zaak

Gent zoekt aanvallers: "Yaremchuk recupereren voor morgen wordt moeilijke zaak"

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 15:35wo 25-11-2020 om 15:35

Na lang zoeken heeft KAA Gent eindelijk een reeksje te pakken, althans in de Jupiler Pro League. Na een zeven op negen, met zondag nog een driepunter tegen hoogvlieger Sporting Charleroi, keert het vertrouwen langzaam terug. In de Europa League is het rapport echter nog maagdelijk wit. Tijd om dat te veranderen, beseft Wim De Decker.

Donderdag komt Crvena Zvezda, beter bekend als Rode Ster Belgrado, over de vloer. In de heenmatch ging Gent nipt onderuit (2-1). De trainer ziet vooral heil in de mentale winst na de zege op Mambourg. "Het is een cliché, maar de overwinning tegen Charleroi doet veel", verzekerde De Decker op zijn perspraatje. "Eindelijk loon naar werken. We moeten proberen om gebruik te maken van de flow waarin we stilaan zitten."

Toch blijven er twijfels rond de Ghelamco Arena. Zo zijn er in het aanvallende compartiment heel wat afwezigen, zoals Laurent Depoitre en Roman Yaremchuk. "Yaremchuk staat het dichtst bij een terugkeer, maar het wordt moeilijk om hen tegen morgen nog te recupereren", is De Decker weinig hoopvol. "Het is wachten op de testresultaten. Zelfs al zijn die negatief, dan nog keren spelers niet terug zoals voordien. Het blijft in het duister tasten voor de medische staf wat de gevolgen zijn. Het goede nieuws is dat het met Castro-Montes elke dag beter gaat. Van Plastun verwachten we een negatieve test, maar hij is wel ziek nu.”

Dat betekent echter allerminst dat De Decker de wedstrijd tegen de Serviërs zomaar weggooit. "De afwezigheid van de spitsen zie ik niet als een probleem", weerlegt hij. "Ik zag een bedrijvige Bukari met voldoende steun. In de heenwedstrijd moesten we ons nog aanpassen, door de blessurelast en coronagevallen. Nu kunnen we meer van eigen kracht uitgaan."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws