Breaking news

'Van Holsbeeck aan Veljkovic: “Vraag aan vriend Delferière om RSCA te beschermen"'

VP Analyse: Kompany speelt in de kaart, Beerschot kan wél verdedigen

VP Analyse: Kompany speelt in de kaart, Beerschot kan wél verdedigen

Gepubliceerd: zondag 22 november 2020 om 15:45zo 22-11-2020 om 15:45

Laatste update: zondag 22 november 2020 om 15:57zo 22-11-2020 om 15:57

Anderlecht heeft de duimen moeten leggen voor Beerschot. Op het Kiel werd het 2-1, en dat was ook verdiend. Anderlecht slaagt er niet in om lijn te krijgen in de prestaties.

Beerschot laat niet altijd ruimte
Beerschot staat vaak garant voor spectaculaire resultaten: het maakt veel goals, maar laat de deur ook vaak open. Tegen Anderlecht toonde de ploeg echter dat ze wel degelijk in de organisatie kunnen blijven. Coach Hernan Losada wilde de prestigezege echt niet uit handen geven.

Met een waanzinnige 31 tegendoelpunten heeft Beerschot op papier wel nog altijd de slechtste verdediging van het land. Dat is ongezien voor een ploeg die tweede staat in het klassement. Om echt aan de top te blijven zal Beerschot toch wat realistischer moeten spelen, en dat lukte tegen Anderlecht alvast goed.

Contrast in stilstaande fases
Raphael Holzhauser heeft waarschijnlijk de beste trap in de Jupiler Pro League. Zijn vrijschoppen en corners zijn vrijwel altijd perfect aangesneden. Het is een wapen dat Beerschot al vaak heeft geholpen, zeker door de grote luchtmacht op het Kiel.

De vraag is wel waarom Anderlecht geen speler heeft die ook maar een beetje in de buurt komt. De stilstaande fases van paars-wit waren opmerkelijk slecht. Op die manier verspilde Anderlecht veel mogelijkheden om de bakens te verzetten. Kunnen we van Anderlecht verwachten dat ze iemand in de ploeg hebben die een bal mooi kan voorgeven? Dat zou toch het minimum mogen zijn.

Nmecha kan meerwaarde bieden
Lukas Nmecha kreeg nauwelijks een bruikbare bal tegen Beerschot en zat vaak in de achterzak van het centrale duo. Toch is de Duitser lang geen slechte aanwinst voor Anderlecht. 

Nmecha brengt wat Roofe vorig seizoen veel te weinig bracht: diepgang en werkkracht. Hij wacht niet op de bal, maar denkt al een stap verder en wint zo heel wat tijd. Zijn doelpunt is ook het resultaat van een uitstekende loopactie. Het zegt wel iets over zijn potentieel dat Nmecha zelfs in deze wedstrijd nog voor een goal kon zorgen. 

Kompany speelt in de kaart
Beerschot speelde een sterke partij tegen Anderlecht, maar het moet gezegd: het kreeg daar ook alle kansen toe. De opstelling van Anderlecht speelde toch te veel in de kaart van de thuisploeg, en dat is de verantwoordelijkheid van Vincent Kompany.

De gaten op het middenveld bij Anderlecht waren erg groot, een enorm risico als je speelt tegen Holzhauser en Tissoudali. Zulj en Lokonga verdronken helemaal. Kompany gelooft duidelijk in Zulj, maar het is nog niet duidelijk waarom. De Oostenrijker oogt traag en wordt om de haverklap afgetroefd door zijn tegenstander. 

Ook bizar: de inbreng van Dimata in minuut 90. Wat kan een spits nog komen doen in drie minuten? Daar help je de aanvaller niet mee.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws