WK 2022: Potindeling kwalificaties is bekend, België reekshoofd en lichtere agenda

WK 2022: Potindeling kwalificaties is bekend, België reekshoofd en lichtere agenda

19-11-2020 12:00
5

De Rode Duivels kennen op 7 december hun tegenstanders om het WK 2022 te bereiken. Ondertussen is de potindeling voor de kwalificaties bekend. Ons land zit natuurlijk in pot 1 en moet maar tegen vier andere landen spelen in plaats van vijf.

55 Europese landen proberen zich te kwalificeren voor het WK. Er zullen vijf groepen van vijf landen komen en vijf poules met daarin zes landen. België zit in pot 1. Het is immers ook de nummer één van de wereld. Ons land zal sowieso in een groep die bestaat uit vijf landen. Doordat de Rode Duivels de Final Four van de Nations League spelen, krijgen ze hun lichtere agenda op het vlak van WK-kwalificaties.

Landen in een groep spelen twee keer tegen elkaar. De kwalificaties beginnen in maart 2021. De tien groepswinnaar plaatsen zich rechtstreeks voor het WK in Qatar. Daarnaast kunnen er nog drie Europese landen naar het WK. De tien nummers twee komen daar nog voor in aanmerking via een Play-Off-systeem. Bij de Play-Offs stromen er nog twee landen via de Nations League in.

Potindeling WK-kwalificatie Qatar 2022
Pot 1
BELGIË, Frankrijk, Engeland, Portugal, Spanje, Italië, Kroatië, Denemarken, Duitsland, Nederland.
Pot 2: Zwitserland, Wales, Polen, Zweden, Oostenrijk, Oekraïne, Servië, Turkije, Slowakije, Rusland.
Pot 3: Hongarije, Roemenië, Noorwegen, Ierland, Tsjechië, Noord-Ierland, IJsland, Schotland, Griekenland, Finland.
Pot 4: Bosnië en Herzegovina, Slovenië, Montenegro, Noord-Macedonië, Albanië, Bulgarije, Israël, Wit-Rusland, Georgië, Luxemburg.
Pot 5: Armenië, Cyprus, Faeröer, Azerbeidzjan, Estland, Kazachstan, Kosovo, Litouwen, Letland, Andorra.
Pot 6: Malta, Moldavië, Liechtenstein, Gibraltar, San Marino.