Het gelijk van Clement? Club Brugge en KVK zien speler uitvallen door coronavirus

Het gelijk van Clement? Club Brugge en KVK zien speler uitvallen door coronavirus

16-11-2020 14:54 Laatste update: 15:06
13

Club Brugge en KV Kortrijk zullen de komende weken zonder een basispion zitten. De nationale voetbalbond van Oekraïne heeft meegedeeld dat drie spelers van de nationale ploeg positief hebben getest op het coronavirus. Het gaat om Dmytro Riznyk, Eduard Sobol (Club Brugge) en Yevhen Makarenko (KV Kortrijk).

Dat meldt het persagentschap Reuters. In een mededeling gaf Oekraïne aan dat drie spelers positief hebben getest. "Aanvankelijk waren hun testen negatief, maar na verder onderzoek bleken er toch sporen van COVID-19 te zijn", klonk het. De drie spelers gingen meteen in isolatie op hun hotelkamer. Door die positieve testen is het nog maar de vraag of de interland van Oekraïne tegen Zwitserland van dinsdag ook door zal gaan.

Nog voor de interlandbreak gaf Club Brugge-trainer Philippe Clement aan ongerust te zijn over de vele interlands en de mogelijke gevolgen daarvan. Niet alleen kregen zijn spelers daardoor een overvolle kalender, maar ook meer kans om het COVID-19 virus op te lopen. Zijn zorgen lijken nu ook gegrond geweest te zijn.

Eerder zag Clement ook al Simon Mignolet, Brandon Mechele en Odilon Kossounou uitvallen na een interlandbreak.