Ivan Santini kroont zich tot kampioen van Chinese Super Liga

Ivan Santini kroont zich tot kampioen van Chinese Super Liga

12-11-2020 20:40
1

Ivan Santini is kampioen van de Chinese Super Liga. Hij speelde in België voor KV Kortrijk en RSC Anderlecht. Anderlecht verkocht de spits voor een sloridge vijf miljoen euro. Jiangsu Suning trok aan het langste einde door met 2-1 te winnen van Guangzhou Evergrande.

Het waren Eder (ex-Inter) en Alex Teixeira (ex-Shakhtar Donetsk) die voor de doelpunten zorgden namens Suning. Bij de kersverse kampioen mocht overigens ook een oude bekende vieren. Zo werd Ivan Santini in de tweede helft nog ingebracht. De Kroatische spits, met een verleden bij oa. KV Kortrijk, Standard en Anderlecht, scoorde dit seizoen uiteindelijk vijf keer in vijftien competitiewedstrijden.

Santini maakte in de zomer van 2019 de overstap naar China. RSCA ving toen een slordige vijf miljoen euro voor de spits. Maar deze titel brengt de Brusselaars niets extra op. Volgens Christophe Francken van La Dernière Heure werd er immers geen extra bonus in de overeenkomst opgenomen. Pech dus voor Paars-Wit, dat de extra inkomsten ongetwijfeld graag in ontvangst had genomen.