Wapenstilstand: Voetbalwereld eert helden uit de oorlog

Wapenstilstand: Voetbalwereld eert helden uit de oorlog

11-11-2020 14:30 Laatste update: 14:45

11 november 1918. Op die dag werd de wapenstilstand in een treinwagon nabij Compiègne getekend. 102 jaar later eert de voetbalwereld de helden van toen.

Pro League
Eleven Sports pakt uit met een ludieke foto van Benzema en Giroud, de twee Franse spitsen. “Wapenstilstand, de ideale gelegenheid om de strijdbijl te begraven”, schrijven ze.

De Pro League grijpt terug naar de legendarische beelden van na de oorlog waar vijanden verbroederen door met elkaar te voetballen. “Laten we hen nooit vergeten die hun jeugd en leven gaven voor onze vrijheden”, schrijven ze in beide landstalen. 

In de Pro League zelf staat KV Oostende stil bij deze dag. “Laat ons dit nooit vergeten en leren van het verleden”, luidt het. 

Ook Anderlecht heeft haar medeleven betuigd. Paars-wit refereert naar naar de 16 gevallen spelers tijdens Wereldoorlog 1. "Ces joueurs qui ont perdu la vie ne seront jamais oubliés au Lotto Park."

Premier League
Over de Noordzee leeft wapenstilstand heel erg. Elke jaar houden Premier League clubs een minuut stilte voor de gevallen soldaten. Ook dit jaar staan ze stil bij dit moment, dit doen ze traditioneel met de klaproos die een prominente plaats verdient.