Dortmund met beperkte delegatie naar Club Brugge: 'Zaterdag tegen Bayern'

Dortmund met beperkte delegatie naar Club Brugge: 'Zaterdag tegen Bayern'

03-11-2020 11:30 Laatste update: 11:40
13

Borussia Dortmund komt woensdag naar Brugge met een beperkte delegatie. Door schrik voor corona en omdat ze zaterdag tegen Bayern München spelen, willen ze hun verblijf zo kort mogelijk houden. Dat meldt Het Nieuwsblad.



Borussia Dortmund startte met een 3 op 6 in de Champions League. Ze wonnen van Zenit, maar verloren van Lazio. Coach Lucien Faber rekent dus zeker op een sprekende overwinning. De Duitsers moeten wel enkele spelers thuis laten. Hummels, Reus en Can komen zo goed als zeker niet aan de aftrap. Haaland zou zich wel laten zien in Brugge. Hij is net op tijd fit geraakt.

De uitleg voor deze afwezigen is maar vaag. Reus zou niet fit zijn, Hummels zou geblesseerd zijn en Can heeft lichte coronasymptomen. Aannemelijker is dat Dortmund zaterdag tegen Bayern speelt. De Duitse klassieker lokt duidelijk meer interesse dan een Champions League wedstrijd in Brugge.

Tot slot reizen er ook geen Duitse journalisten mee. Dortmund wilt haar verblijf zo kort mogelijk houden. Ze vliegen pas vanavond naar Oostende.