Dé Condé over de opvolging van Thorup bij Genk: Maakt de zaken niet makkelijker

Dé Condé over de opvolging van Thorup bij Genk: "Maakt de zaken niet makkelijker"

Gepubliceerd: maandag 2 november 2020 om 17:48ma 02-11-2020 om 17:48

Laatste update: maandag 2 november 2020 om 17:59ma 02-11-2020 om 17:59

Er is gisteren een bom ontploft in de Luminus Arena bij KRC Genk. Jess Thorup verlaat de Limburgers na amper anderhalve maand om aan de slag te gaan in zijn thuisland bij FC Kopenhagen. Dimitri De Condé is uiteraard enorm ontgoocheld, maar hij blijft niet bij de pakken zitten.

"De wereld stort niet in, we gaan niet in een hoekje zitten wenen", vertelde hij aan Het Nieuwsblad. "We zitten momenteel in een positieve flow en gaan proberen in die flow te blijven. Ik heb dat ook tegen de groep gezegd. Het is aan hen en aan ons om te tonen dat Thorup een foute keuze heeft gemaakt. We gaan hier sterker uit komen."

De sportieve directeur van Genk heeft al een lijstje met potentiële opvolgers. "Vraag me niet naar een profiel of naar een timing. Daar kan ik momenteel geen zinnig woord over zeggen. Op dit ogenblik ga ik ervan uit dat Domenico Olivieri en Michel Ribeiro op Stayen de touwtjes in handen zullen hebben. Maar als we op kortere termijn een akkoord kunnen vinden met iemand, gaan we dat niet uitstellen. We hebben geen tijd te verliezen", aldus De Condé.

Geen Vercauteren
Het probleem is natuurlijk dat er begin november veel trainers onder contrat liggen bij een club. "Dat maakt de zaken er niet makkelijker op, maar dat hoeft geen bezwaar te zijn. Dat hangt van de persoon in kwestie af. Als wij een trainer vinden die past bij onze club en bij onze staf, dan zullen wij de nodige stappen zetten."

De naam van Frank Vercauteren mag alvast geschrapt worden. "Zijn situatie is niet veranderd. We betreuren dit. Maar we gaan de zaken niet dramatiseren. Ons geloof in de spelersgroep blijft overeind. Ik heb het met de jongens gehad over de komende opdracht. Ze beseffen heel goed het belang van de Limburgse derby. We hoeven deze week niet te praten over motivatie. Die is er vanzelf. Los van wie er zaterdag voor de groep zal staan", besloot De Condé.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws