'Barça-president Bartomeu weigert op te stappen ondanks motie van wantrouwen'

'Barça-president Bartomeu weigert op te stappen ondanks motie van wantrouwen'

Gepubliceerd: maandag 26 oktober 2020 om 18:49ma 26-10-2020 om 18:49

Josep Maria Bartomeu blijft tóch aan als president van FC Barcelona. Verschillende media, waaronder ESPN en El Chiringuito, geven aan dat de president ondanks de motie van wantrouwen zijn termijn bij de club afmaakt.

Bartomeu werd na een interim-periode van ruim een jaar in 2015 voor een periode van zes jaar benoemd tot president van Barcelona. De laatste jaren lag hij echter vaak onder vuur. Zo leverde hem de soap rondom Lionel Messi bakken met kritiek op. De Barça-president ging er drie jaar geleden mee akkoord dat de Argentijn zijn contract kosteloos elk jaar kon opzeggen. Toen Messi dat deze zomer daadwerkelijk wilde doen, ging Bartomeu alsnog in de weg liggen.

Messi nam de president onder meer kwalijk dat de spelersgroep na de uitbraak van het coronavirus zeventig procent van het salaris in liet leveren en Bartomeu werd er ook van beschuldigd online haatcampagnes tegen onder meer Messi en Gerard Piqué te financieren.

De druk liep zo hoog op, dat de socios (de leden van Barcelona) een motie van wantrouwen indienden tegen Bartomeu. De 16.250 handtekeningen werden opgehaald en ook ruim gepasseerd. Bartomeu is echter niet van plan op te stappen en wil zijn termijn tot aan de presidentsverkiezingen van maart volgens jaar afmaken. Barcelona en Bartmomeu beleggen binnenkort een persconferentie om de beslissing toe te lichten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws