Thorup over het verschil tussen Gent en Genk: Het is een andere cultuur

Thorup over het verschil tussen Gent en Genk: "Het is een andere cultuur"

Gepubliceerd: maandag 26 oktober 2020 om 18:10ma 26-10-2020 om 18:10

Twee maanden nadat Jess Thorup werd ontslagen als trainer van KAA Gent keert hij voor het eerst terug naar de Ghelamco Arena. Hij neemt het maandagavond met zijn nieuwe ploeg KRC Genk op tegen zijn voormalige werkgever.

Thorup kent de Buffalo's natuurlijk door en door en dat kan eventueel het verschil maken. "Ik kan mijn spelers veel details geven. Maar in België zijn er weinig geheimen. Gent speelt ook niet meer op dezelfde manier. Ik wil de focus niet te veel op de tegenstander leggen. Het gaat erom wat wij willen doen", vertelde Thorup aan Het Laatste Nieuws.

De 50-jarige Deense coach heeft in zijn eerste weken bij Genk al gemerkt dat er een duidelijk verschil is tussen beide ploegen. "Ik voel in deze club dat die doorstroming van de eigen jeugd belangrijk is. Het is één van de grote verschillen met AA Gent: een andere cultuur. De sfeer is hier meer die van een familieclub."

"Ik ben hier nog niet lang, maar het voelt alsof iedereen bij de club een grote familie is. Iedereen gaat dezelfde richting uit, ook met de jeugdacademie, en geeft me het gevoel dat ze me willen helpen. Ook buiten het veld", besloot Thorup.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws