Kompany reageerde anders in de kleedkamer na OHL: Ik ben intern snoeihard

Kompany reageerde anders in de kleedkamer na OHL: "Ik ben intern snoeihard"

22-10-2020 19:10
29

Vincent Kompany nam vorige weekend de verantwoordelijkheid op zich voor het gelijkspel tegen Oud-Heverlee Leuven. Maar in de kleedkamer hanteerde de coach van paars-wit een andere toon. 

"Eigenlijk voelt iedereen zich aansprakelijk", vertelt Kompany aan Het Nieuwsblad. "Dat is ook wat de spelers meteen na de match zeiden. Dit is een collectief verhaal. Trouwens, de rol van een coach in de laatste twintig minuten is beperkt, hoor."

"Ik herinner me niet dat Martínez tegen Brazilië heel veel met ons kon communiceren, dat moeten de spelers zelf beheersen. Weet je, ik wilde mijn jongens niet uit de wind zetten - ik ben intern snoeihard, enkel zo leren we -, maar tegelijk is het aan mij om de kogels op te vangen als ze alles gegeven hebben."

Kompany vindt niet dat hij zichzelf kwetsbaar opstelde. "Ik moet als trainer mijn verantwoordelijkheid opnemen - dat verzwakt me niet. Dat zou alleen het geval zijn als ik begin af te wijken van mijn overtuigingen. Wel, ik garandeer dat dat nooit zal gebeuren", besloot de coach van paars-wit.