Martinez flirt almaar meer met de grenzen van de geloofwaardigheid

"Martinez flirt almaar meer met de grenzen van de geloofwaardigheid"

Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2020 om 13:30vr 16-10-2020 om 13:30

Laatste update: vrijdag 16 oktober 2020 om 13:44vr 16-10-2020 om 13:44

Bondscoach Roberto Martinez was woensdag opvallend positief over de zege tegen IJsland (1-2). Martinez had veel positieve zaken gezien, maar Peter Vandenbempt duidelijk niet. Hij ergert zich aan de communicatie van de bondscoach. 

"Roberto Martinez is een grootverbruiker van de hyperbool, waarbij de banaalste zaken massive, impressive of unbelievable zijn", aldus Vandenbempt bij Het Nieuwsblad. "Zo zullen wij ons, dixit de bondscoach, eeuwig dit historische moment herinneren wegens de manier waarop Romelu Lukaku zich als aanvoerder presenteerde. Zelf denk ik dat Lukaku wat anders in gedachten heeft om later herinnerd te worden."

Vandenbempt is dat soort communicatie stilaan beu. "Na vier jaar flirt Martinez in zijn (externe) communicatie almaar meer met de grenzen van geloofwaardigheid. Destijds in Engeland kelderde zijn reputatie toen zijn positivisme begon te vloeken met de slechte resultaten. Vandaar zijn bijnaam Comical Ali, de hilarische Iraakse minister van Informatie die bleef verkondigen dat de overwinning tegen de VS nabij was, terwijl Amerikaanse tanks haast over zijn tenen reden."

Martinez maakt ook bij nederlagen vaak een slechte beurt. "De zeldzame keren dat hij een nederlaag kwam uitleggen, beloven weinig goeds. Frankrijk had gewoon meer geluk en in Engeland begon hij godbetert over de scheidsrechter. De zaken intelligent benoemen zonder je spelers af te vallen, is ook een kwaliteit van een topcoach."Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws