Montanier legt druk bij Club Brugge voor de topper: Titelkandidaat nummer één

Montanier legt druk bij Club Brugge voor de topper: "Titelkandidaat nummer één"

15-10-2020 21:53
3

Na de interlandbreak is er komend weekend weer competitievoetbal en we krijgen meteen een topper in de Jupiler Pro League. Standard Luik ontvangt zaterdagavond Club Brugge. Rouches-coach Philippe Montanier legt de druk alvast bij de bezoekers.

"Club is titelkandidaat nummer één – ze wonnen drie titels in de laatste vijf jaar, geloof ik – en ook tegen ons zullen ze favoriet zijn. Het is een ploeg met veel ervaring en spelers van heel hoog niveau in zowat elke linie", vertelde Montanier aan Het Nieuwsblad. "Je ziet ook dat ze al lang samenspelen. Ze komen bovendien uit een goede reeks. Aan de andere kant: wij spelen thuis en gaan proberen ons eigen spel te spelen."

De coach van Standard kan tegen Club Brugge weer rekenen op Samuel Bastien, Maxime Lestienne en in principe ook op Obbi Oulare en Felipe Avenatti, maar er is een nieuw probleem. Selim Amallah is twijfelachtig en een enkele andere internationals sluit vrijdag pas aan. "We moeten nog even zien hoe zij ervoor staan", vevolgde Montanier.

"Sommigen hadden verre verplaatsingen. Jans, Vanheusden en Amallah zijn vandaag (donderdag, red.) teruggekomen, terwijl Laifis, Cimirot en Boljevic pas morgen (vrijdag, red.) aansluiten. Het zou uiteraard beter zijn als je een hele week naar zo’n match kunt toewerken, maar de kalender is nu eenmaal bomvol. Daarom willen wij iedereen in de gaten houden, zodat we die drukke periode goed doorkomen. Tegen Club Brugge zullen we alleen spelers opstellen die 100 procent fit zijn", besloot de coach van de Rouches.