Vormer werkt goed samen met Vanaken: “Hij is iets verfijnder dan ik”

Vormer werkt goed samen met Vanaken: “Hij is iets verfijnder dan ik”

15-10-2020 15:45
7

Ruud Vormer en Hans Vanaken vormen al jaren het middenveld van Club Brugge. Tegenover de Krant van West-Vlaanderen laat de Nederlandse middenvelder zich uit over zijn samenwerking met de Rode Duivel.

Vanaken en Vormer zijn een dynamisch duo. “We spelen inmiddels al vijf jaar samen, het is duidelijk dat het uitzonderlijk goed klikt tussen ons. Ik ben de aanjager, Hans geeft de balletjes, hij is iets verfijnder dan ik. Het hart en het hoofd, schreef Voetbal Magazine laatst en dat klopt. We maken elkaar sterker, zeker weten. We hoeven er ook niet meer specifiek op te trainen, ik weet blind hoe hij loopt en waar hij komt.”

Vanaken had bijna een transfer naar Engeland te pakken, maar Vormer is blij dat hij uiteindelijk bleef. “En Hans weet precies waar ik de bal breng. We zijn nochtans heel verschillend: Hans is introvert terwijl ik erg open ben, maar het klikt gewoon. Al zoeken we elkaar in Knokke ook niet meteen op, ik heb het al druk genoeg met drie kindjes. (lacht) Ik was wel blij dat ie niet naar West Ham trok, al had ik het hem wel gegund.”