Lukaku bij top drie spitsen gezet: “In staat om Lewandowski ooit te overstijgen

Lukaku bij top drie spitsen gezet: “In staat om Lewandowski ooit te overstijgen"

Gepubliceerd: woensdag 14 oktober 2020 om 09:27wo 14-10-2020 om 09:27

Laatste update: woensdag 14 oktober 2020 om 11:14wo 14-10-2020 om 11:14

Romelu Lukaku is dé aanvalsleider van de Rode Duivels en na een topseizoen bij Internazionale wil de goaltjesdief ook dit seizoen weer schitteren. Volgens Hein Vanhaezebrouck hoort Lukaku al bij de top drie in de wereld.

Vanhaezebrouck hoopt dat Lukaku ooit nog bij een absolute topclub terechtkomt. “Want hij begint nu te evolueren naar een absolute topspits en ik droom ervan dat hij ook nog eens in een absolute topclub terechtkomt, want hij verdient dat. Ik zei het al vaker: er zijn veel topclubs die een topspits missen. Man City, met Agüero die weer geblesseerd is, had hem goed kunnen gebruiken", klinkt het in Het Nieuwsblad.

“Barcelona, waar Suarez vertrokken is, ook. Of PSG, dat centraal voorin zoekende is na het vertrek van Cavani. Of Juventus. Ik denk echt dat er mogelijk­heden zijn. Want voor mij staat ­Lukaku nu al in de top drie van beste diepe spitsen. Lewandowski is de beste. Benzema staat op twee. Maar verder? Voor Higuain, Icardi of Kane zou ik hem niet willen ruilen. En Lewandowski is er 32, Benzema 33.”

“Als ­Romelu stappen blijft zetten - en bijvoorbeeld nog aan zijn timing en positionering op voorzetten werkt - is hij echt in staat om die mannen op termijn te overstijgen. Men staat er soms echt niet bij stil hoe goed hij is. Maar als straks het grote deel van de Gouden Generatie gestopt is bij de Duivels, gaan we blij zijn als Lukaku er nog is, want die kan nog jarenlang een key player zijn”, aldus Vanhaezebrouck.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws