We hebben ons jaren voorbereid op het vertrek van Messi en Cristiano Ronaldo

"We hebben ons jaren voorbereid op het vertrek van Messi en Cristiano Ronaldo"

12-10-2020 22:30
3

La Liga-voorzitter Javier Tebas is blij dat Lionel Messi heeft besloten om bij FC Barcelona te blijven. Maar ook zonder de Argentijn is de Spaanse competitie aantrekkelijk, zegt hij.

Het is duidelijk dat Messi veel geld genereert voor La Liga. De interesse in La Liga zou minder worden mocht hij niet meer te bewonderen zijn in Spanje, zo was althans de verwachting. Tebas erkent dat ook. "Ik hou ervan om Messi te zien spelen. Het is een geldmachine", zegt hij op een Italiaans gala, geciteerd door Italiaanse media. "We hebben ons jaren voorbereid op het vertrek van Messi en Cristiano Ronaldo, zodat we geen financieel trauma zouden ondergaan."

Ronaldo (Juventus) en Neymar (Paris Saint-Germain) spelen inmiddels niet meer in de Serie A. Tebas vraagt zich af in hoeverre de Serie A en Ligue 1 gegroeid zijn. "Neymar is naar PSG gaan, maar de Franse competitie is internationaal gezien niet gegroeid. Cristiano ging naar Turijn, maar hetzelfde geldt voor de Serie A."

"Als Messi zou zijn vertrokken, hadden we nog steeds de tv-rechten voor de aankomende vier seizoenen verkocht", zegt Tebas. "Niemand heeft ons gebeld met het bericht dat ze het contract zouden beëindigen als Messi zou vertrekken. Spelers zijn belangrijk, maar dingen gaan door. Ronaldo en Neymar zijn vertrokken en nog steeds zijn we groeiende. Dit is omdat we het merk LaLiga hebben laten groeien. Er is geen enkele speler die een volledige competitie transformeert."