Eén grote uitblinker bij Rode Duivels: Zijn prestatie sprong eruit

Eén grote uitblinker bij Rode Duivels: "Zijn prestatie sprong eruit"

12-10-2020 17:44
1

De Rode Duivels hebben zondagavond voor de eerste keer in twee jaar verloren. Toch maakt analist Peter Vandenbempt zich niet al te veel zorgen. Er waren immers heel wat positieve punten.

"De enorme dominantie van de Belgen op Wembley een half uur lang en de prestatie van Romelu Lukaku sprong er in de eerste helft uit", vertelde Vandenbempt bij Sporza. "Hij was ongrijpbaar, sterk, snel, schermde de bal af en scoorde alweer. Toch al zijn 53e doelpunt, die penalty die hij zelf afdwong."

"Lukaku was duidelijk meer dan zijn ploegmaats gemotiveerd om iets te tonen in Engeland, waar hij eigenlijk zijn hele carrière veel kritiek heeft moeten incasseren. Hij wilde daar toch nog eens tonen dat hij op zijn positie tot de allerbesten van de wereld behoort."

De aanvaller van Inter was niet de enige die kon bekoren. "Carrasco lijkt toch op de goede weg: na zijn passage in China zit hij weer op de weg naar boven. Castagne heeft een kanonstart genomen bij Leicester City en dat bevestigde hij nog eens. En de onuitgegeven defensie bleef overeind, maar dat was nu niet zo ontzettend moeilijk. Het was niet allemaal kommer en kwel voor de duidelijkheid", besloot Vandenbempt.