Marktwaarde Hazard blijft dalen: ‘Valt uit top drie waardevolste Belgen’

Marktwaarde Hazard blijft dalen: ‘Valt uit top drie waardevolste Belgen’

11-10-2020 13:30
12

De grote doorbraak van Eden Hazard bij Real Madrid laat nog even op zich wachten. Blessures blijven roet in het eten van de onfortuinlijke Rode Duivel gooien, dat laat zich inmiddels ook zien in zijn marktwaarde.

Zo schat het toonaangevende Transfermarkt.com de huidige marktwaarde van Hazard op 60 miljoen euro. Een heel stuk minder dan de 100 miljoen euro die Real Madrid aan Chelsea overmaakte om Hazard binnen te halen. Dat de evolutie neerwaarts is, is duidelijk. Slechts twee jaar geleden werkt de waarde van Hazard nog geschat op een slordige 150 miljoen euro. Meer dan het dubbele dus, het kan verkeren.

De grote daling zorgt er ook voor dat Hazard lang niet meer de kroon spant als waardevolste Rode Duivel. Zo wist zelfs doelman Thibaut Courtois zijn ploegmaat voorbij te steken, Courtois zijn waarde wordt op 75 miljoen euro geschat. De waardevolste landgenoot is momenteel Kevin De Bruyne met een waarde van 120 miljoen euro. Romelu Lukaku staat op een tweede plek met een waarde van 85 miljoen euro.