VP 11 Van De Week Speeldag 8: KAA Gent staat op, Club Brugge bevestigt

VP 11 Van De Week Speeldag 8: KAA Gent staat op, Club Brugge bevestigt

05-10-2020 11:00
2

Op Speeldag 8 maakten onder meer Club Brugge, Standard en KAA Gent een uitstekende beurt, maar ook de kleinere clubs lieten zich gelden. Dit elftal kon zich afgelopen weekend onderscheiden. 

Bolat is terug
Sinan Bolat
is eindelijk terug voetballer. Hij maakte zondag zijn debuut voor KAA Gent. De thuisploeg domineerde tegen Beerschot en gaf dan ook weinig kansen weg, maar Bolat bracht rust in de defensie en zit meteen terug in het ritme. Helaas voor hem kan hij door de late goal van Coulibaly geen clean sheet vieren.

Jonge verdediging
Op de backs kiezen we voor twee jonge beloftes. Robbe Decostere is een echte pitbull op de rechterkant bij Cercle Brugge. Ondanks de grote invloed van AS Monaco mogen ook jeugdspelers van Cercle zelf proeven van het hoogste niveau. Decostere is alvast een succesverhaal aan het schrijven. Op links kiezen we voor Liberato Cacace. De zomeraanwinst van STVV zorgde voor aanvallende impulsen op links, al bleef STVV wel steken op 0-0.

Centraal toont Zinho Vanheusden dat hij stilaan een volwaardige Rode Duivel mag of moet worden. Waasland-Beveren komt niet vaak aan bod in deze rubriek, maar Aleksandar Vukotic sleepte wel een belangrijk punt uit de brand tegen KRC Genk. Zo laat Waasland-Beveren concurrent Moeskroen alleen achter op de laatste plaats.

Een 'klein' middenveld
Standard gaat nog veel plezier beleven aan middenvelder Nicolas Raskin. Raskin is de draaischijf aan het worden in Luik. Standard had deze zomer weinig financiële ruimte voor versterkingen, maar op die manier kunnen jonge spelers wel sneller aan de oppervlakte komen.

De twee aanvallende middenvelders worden Koji Miyoshi en Xavier Mercier. Miyoshi kwam dit seizoen nog niet al te veel aan bod bij Antwerp, maar was wel dé uitblinker in de 4-1 tegen KV Mechelen. Mercier is een fenomeen bij OHL. Zeven assists op acht wedstrijden, dat zijn indrukwekkende cijfers.

Yaremchuk is terug
Roman Yaremchuk
liet zich eerder dit seizoen opmerken met een bijzonder kritisch interview over Laszlo Bölöni. Het vertrek van die coach heeft hem kennelijk deugd gedaan. Tegen Beerschot was hij ongrijpbaar en scoorde hij ook twee doelpunten.

Daarnaast moeten ook Krépin Diatta en Fashion Sakala voor de goals zorgen. Diatta zette Club Brugge op rozen met zijn 1-0 tegen Anderlecht. Sakala is bij KV Oostende helemaal opengebloeid onder coach Alexander Blessin. Hij pikte opnieuw zijn goaltje mee tegen een bijzonder zwak Moeskroen.