OFFICIEEL: Doku verlaat Anderlecht met pijn in het hart

OFFICIEEL: Doku verlaat Anderlecht "met pijn in het hart"

05-10-2020 21:37
23

Jérémy Doku verlaat RSC Anderlecht vlak voor het einde van de transfermarkt. Het Franse Stade Rennes is zijn volgende bestemming. De afgelopen dagen kwamen de Fransen telkens met een verbeterd bod op de proppen. Via Twitter nam Doku afscheid van Anderlecht en haar supporters.

Uiteindelijk zou het bedrag dat Anderlecht ontvangt rond de 27 miljoen euro liggen. Een flinke verkoopprijs, maar paars-wit verliest wel één van zijn sterkhouders. Onder Vincent Kompany leek Doku dit seizoen een belangrijke pion van het elftal te worden. Het dribbelwonder werd ook al geselecteerd voor de Rode Duivels.

Eerder werden clubs zoals Liverpool ook al genoemd, maar uiteindelijk kwam het Franse Rennes met het beste bod op de proppen. Doku tekende in Frankrijk een contract tot medio 2025. 

Hartzeer bij vertrek
Via een videoboodschap op Twitter neemt Doku afscheid van zijn Anderlecht. De club waar hij opgroeide samen met jongens als Yari Verschaeren. "Stade Rennes speelt Champions League en daar droom je als jonge gast van. Ik verlaat Anderlecht met pijn in het hart."