Witsel en Meunier danken Haaland en Reyna, Dost brengt Bayern-killer weer op aarde

03-10-2020 17:37

Bundesliga-koploper Hoffenheim won zondag met 4-1 van Treble-winnaar Bayern München, maar is zes dagen later weer op aarde gezet. Eintracht Frankfurt boog een 0-1 achterstand om en bezorgde Hoffenheim vervolgens zijn eerste puntenverlies dankzij Bas Dost. Dortmund met Axel Witsel en Thomas Meunier won ruim van Freiburg (4-0)

Eintracht Frankfurt-Hoffenheim 2-1
Aanvankelijk was er weinig aan de hand voor Hoffenheim: Andrej Kramaric bevestigde dat hij in bloedvorm is en maakte voor rust zijn zesde (!) treffer van het prille Bundesliga-seizoen. De thuisploeg – die eerder op de zaterdag Amin Younes had gepresenteerd – liet het er echter niet bij zitten en sloeg na rust terug, met dank aan Dost. De aanvalsleider uit Coevorden bereidde de 1-0 van Daichi Kamada voor en maakte zelf de 2-1. Frankfurt grijpt voorlopig de koppositie, al kan het nog bijgehaald worden door RB Leipzig en FC Augsburg.

Borussia Dortmund-SC Freiburg 4-0
Datzelfde Augsburg boekte een verrassende overwinning op Borussia Dortmund, maar BVB heeft zich herpakt. SC Freiburg ging met 4-0 voor de bijl, mede dankzij twee treffers van Erling Braut Haaland: de Noorse spits staat alweer op vier competitietreffers. Giovanni Reyna was echter de grote man van de voetbalmiddag: de Amerikaan gaf de assist bij de treffers van Haaland én bij de 2-0 van Emre Can. In de slotminuten werd het zelfs 4-0 via Felix Passlack. Witsel speelde de volledige partij. Meunier werd vlak voor het einde gewisseld.

VfB Stuttgart-Bayer Leverkusen 1-1
De Bundesliga-start van Bayer Leverkusen is een valse: Die Werkself speelden al gelijk tegen VfL Wolfsburg en RB Leipzig en moesten ook met promovendus VfB Stuttgart de punten delen. Patrik Schick opende al vroeg in de wedstrijd de score met een rake kopbal, maar Stuttgart maakte in de tweede helft gelijk: Sasa Kalajdzic scoorde een kwartier voor tijd ook met het hoofd en bepaalde de eindstand op 1-1.