Thorup weet wat Genk mist: Dat was in het verleden ook een probleem

Thorup weet wat Genk mist: "Dat was in het verleden ook een probleem"

Gepubliceerd: dinsdag 29 september 2020 om 16:40di 29-09-2020 om 16:40

Jess Thorup beleefde maandagavond geen gedroomd debuut als trainer van KRC Genk. In de eigen Luminus Arena zijn hij zijn ploeg snel achter komen tegen KV Oostende, de achterstand ombuigen in een voorsprong, maar die alsnog kwijtspelen. De Deen heeft werk voor de boeg.

"Na de vroege achterstand zag ik een goede reactie", zei hij bij Het Laatste Nieuws. Al mag die achterstand er uiteraard niet zo snel komen. "We moeten vooral scherper aan een wedstrijd beginnen. Dat was in het verleden ook een probleem en daar gaan we aan werken."

Nadien zag Thorup echter een beter Genk. "We voetbalden onszelf in een positie om de wedstrijd te winnen. Ik zag offensief voetbal met mooie combinaties, zowel op de korte ruimte als met flankwissels. Na de 2-1 dacht ik echt dat we de controle over de wedstrijd zouden behouden", aldus de Deense oefenmeester.

Maar dan valt Genk met tien man na een rode kaart van Bastien Toma – die Thorup er trouwens geen vond. "Na de rode kaart kwamen we in de problemen", zei de coach. "Het resultaat op zich is ontgoochelend, zeker omdat veel topclubs punten lieten liggen. Anderzijds ben ik wel tevreden over het voetbal én de mentaliteit die ik gezien heb."  

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Verdiende Genk de overwinning?

Ja, ze waren beter dan KVO
68%
Nee, een gelijkspel was het eerlijkst
26%
Nee, ze hadden zelfs kunnen verliezen
6%
(375 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws