Toma moet zich aanpassen bij KRC Genk: Niveau ligt hier een pak hoger

Toma moet zich aanpassen bij KRC Genk: "Niveau ligt hier een pak hoger"

Gepubliceerd: maandag 28 september 2020 om 13:00ma 28-09-2020 om 13:00

Bastien Toma mocht tegen KV Mechelen al zijn debuut maken voor KRC Genk. De aanwinst van FC Sion weet meteen waar hij staat. De Belgische competitie is duidelijk een stap vooruit, bevestigt hij bij Het Belang Van Limburg.

"Ik ben hier amper twee weken maar ik merk nu al dat het niveau een stuk hoger ligt dan in Sion", aldus Toma. "De bal gaat sneller rond en fysiek moet ik een tandje bijsteken. Goed zo. Genk is de perfecte volgende stap in mijn carrière. Er loopt hier heel veel talent rond en jonge spelers krijgen hun kans. Kijk naar Luca Oyen."

Toma kijkt wel tevreden terug op zijn debuut. "In de eerste helft was ik nog zoekende, daarna ging het beter. Maar zoals gezegd, moet ik fysiek nog stappen zetten. Het is mijn ambitie om een complete voetballer te worden."

Inmiddels werd coach Hannes Wolf al ontslagen, maar Toma laat zich daardoor niet afschrikken. "Ik schrik niet zo snel. In Sion hadden we gemiddeld drie tot vijf trainers per seizoen (de flamboyante voorzitter Constantin werd enkele jaren geleden zelfs veroordeeld voor het neerslaan van een journalist, nvdr.). Zoiets kan gebeuren in het voetbal. Zeker als de resultaten uitblijven. Die bladzijde is omgedraaid."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws