Leye weigerde aanbieding van Standard: Dat botste met mijn karakter

Leye weigerde aanbieding van Standard: "Dat botste met mijn karakter"

Gepubliceerd: zaterdag 26 september 2020 om 08:45za 26-09-2020 om 08:45

Michel Preud'homme stopte afgelopen zomer als coach van Standard. Philippe Montanier is zijn vervanger. Spijtig voor Mbaye Leye, die ook had gehoopt op die functie en bedankte voor de job van beloftencoach.

"Omdat ik vind dat een trainer van een beloftenploeg in België zijn visie niet kan doordrukken", legt hij uit bij Het Nieuwsblad. "Je wordt verplicht om de voetbalfilosofie van de A-ploeg te volgen. Bovendien train je een hele week met jouw ploeg en tijdens het weekend zakken er teleurgestelde jongens van de eerste ploeg af."

Leye denkt niet dat hij het had kunnen maken als beloftencoach. "Zeker niet. Het zou gebotst hebben met mijn karakter. Wat me wel 'enerveert', is dat er mensen zijn die zeggen dat je eerst ervaring moet opdoen als coach. Ik vergelijk het altijd met voetballers. Sommigen zijn klaar op hun zestiende, anderen pas als ze 27 jaar zijn. In voetbal zit geen logica."

Twee jaar geleden zag het er veel rooskleuriger uit voor Leye. "Dat klopt. Ik zou twee seizoenen leren van Michel (Preud'homme, red.) en dan overpakken. Maar voor alle duidelijkheid: ik heb me daar nooit op blindgestaard. Ik weet hoe snel alles kan veranderen in het voetbal."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wordt Leye een goeie trainer?

Ja
67%
Nee
33%
(235 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws