Trebel sleutel tot succes: 'Hij is de man die Anderlecht naar hoger niveau tilt'

Trebel sleutel tot succes: 'Hij is de man die Anderlecht naar hoger niveau tilt'

Gepubliceerd: donderdag 24 september 2020 om 19:44do 24-09-2020 om 19:44

Laatste update: donderdag 24 september 2020 om 19:44do 24-09-2020 om 19:44

RSC Anderlecht zit in een positieve flow sinds de definitieve aanstelling van Vincent Kompany als hoofdtrainer. De positiewissel zorgde voor duidelijkheid in de rangen, maar volgens analist Mo Messoudi heeft de terugkeer van Adrien Trebel minstens een even grote impact op de goede resultaten.

De 29-jarige Fransman stond de voorbije vijf wedstrijden in de basisploeg van Kompany en zit ondertussen al aan twee goals en twee assists. Volgens Messoudi is Anderlecht helemaal terug. 'Je merkt aan de manier hoe de spelers reageren dat er meer duidelijkheid is, terwijl ze offensief met Tau en Nmecha twee toptransfers deden. Maar voor mij blijft vooral het antreden van Trebel in combinatie met Sambi Lokonga top', vertelde Messoudi in Sport/Voetbalmagazine.

'Toen hij samen met Kums op het middenveld stond, wrong dat soms, omdat ze allebei dezelfde dingen wilden doen, maar nu is er een duidelijke rolverdeling. Twee goals en twee assists in vijf matchen is veel voor een box-to-box-speler. Voor mij is Trebel de patron van de ploeg, ik zie hem er niet meer uitgaan voor bijvoorbeeld Zulj. Met Trebel durven de middenvelders meer verticaal voetballen waardoor de andere spelers meer tijd krijgen om een actie voor te bereiden.'

Trebel werd het voorbije anderhalf jaar naar de uitgang geduwd, maar hij knokte zich terug en is ondertussen onmisbaar op het middenveld. De transfer mag opnieuw in de koelkast. 'Trebel is een speler die zich ook de patron van de ploeg moet kunnen voelen om optimaal te renderen. Hij is op dit moment de man die Anderlecht naar een hoger niveau tilt en die, hoe duur hij ook is, zijn geld waard is', besloot de analist.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws