'Memphis vertelt ploeggenoten dat hij Barcelona weigert en bij Lyon blijft'

'Memphis vertelt ploeggenoten dat hij Barcelona weigert en bij Lyon blijft'

Gepubliceerd: donderdag 24 september 2020 om 18:41do 24-09-2020 om 18:41

Memphis Depay hoeft niet ten koste van alles dit jaar te vertrekken bij Olympique Lyon. De spits zou het niet erg vinden om zijn contract tot medio 2021 in Frankrijk uit te dienen, meldt L'Équipe donderdag.

Memphis staat in de nadrukkelijke belangstelling van FC Barcelona, maar de Oranje-international zelf is niet obsessief bezig met een transfer, of Barcelona nu aanklopt of niet. Hij zou ploeggenoten zelfs hebben verteld dat hij de komende maanden in Lyon wil blijven.

Memphis weet dat hij in Lyon rustig terug op niveau kan komen na een zware knieblessure en heeft een belangrijke status binnen de ploeg, als aanvoerder en drager van het nummer 10. Bij Barcelona is hij lang niet zeker van een basisplaats. Bovendien heeft hij volgend seizoen met een transfervrije status de clubs voor het uitkiezen. Een transfer naar FC Barcelona is dus geen zekerheid.

De Catalanen werken ondertussen hard aan de komst van een nieuwe spits. Lautaro Martínez van Internazionale is nog altijd in beeld, maar Memphis is financieel een veel interessantere optie vanwege zijn aflopende contract. Barcelona kan naar verluidt twintig miljoen euro uittrekken voor zijn nieuwe spits.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws