Herboren Carcela: Lockdown viel me zwaar, supporters hebben me genezen

Herboren Carcela: "Lockdown viel me zwaar, supporters hebben me genezen"

Gepubliceerd: maandag 21 september 2020 om 14:00ma 21-09-2020 om 14:00

Laatste update: maandag 21 september 2020 om 14:07ma 21-09-2020 om 14:07

Mehdi Carcela is terug inzetbaar en dat heeft KV Kortrijk geweten dit weekend. De baltovenaar van Standard Luik ontpopte zich met zijn dribbels tot een gesel voor de tegenstander, en kreeg van het thuispubliek een warm welkom. Dat deed deugd, na een zware periode.

Voor de wedstrijd en op het moment van zijn wissel, telkens schaarde het Standard-publiek zich achter Carcela. "Dat heeft me direct in de match gebracht", zegt hij bij Het Belang van Limburg na zijn eerste competitiematch. "Ik heb moeilijke momenten gekend, iets wat we allemaal wel eens hebben. Maar voor zo’n warm welkom heb ik geen woorden. Het heeft me genezen."

Die moeilijke momenten waren de maanden van de coronacrisis. "Ik heb het inderdaad moeilijk gehad tijdens de lockdown. Meer dan anderen. De coach wist dat, het bestuur ook. Zij beseften dat ik in mijn hoofd niet goed was, maar vandaag voel ik mij stukken beter. Ik ga weer met plezier naar de training."

Het viel dan ook duidelijk aan zijn spel af te lezen dat Carcela aan zijn terugkeer had gewerkt. "Vandaag heb ik me geamuseerd", zei hij na afloop. "Het liep goed, al kan het beter. Ik scoorde namelijk niet en gaf geen assist. Telkens ontbrak het mij op he einde aan frisheid. Dat kleine beetje zit nog verstopt, maar ik ga het terugvinden hoor."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zal Carcela nog toegroeien naar het niveau van zijn topjaren?

(80 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws