'Lukaku gedraagt zich als een jongen die als laatste in een team wordt gekozen'

'Lukaku gedraagt zich als een jongen die als laatste in een team wordt gekozen'

13-09-2020 16:45
17

Romelu Lukaku plaatste zichzelf in de actualiteit deze week. Niet door een rush over het hele veld of een jammerlijke owngoal in een finale, maar door een reactie op zijn FIFA-rating. Nico Dijkshoorn, columnist bij Het Nieuwsblad, kroop in zijn pen over het voorval.

In een tweet beschuldigde hij EA Sports, het bedrijf achter de voetbalgame, dat het spelers met opzet lager rankt "om publiciteit te krijgen voor het spel". Hiermee doet hij trouwens exact wat hij in zijn tweet schrijft.

Dijkshoorn heeft het in zijn column vooral over de pietluttigheid waar Lukaku een drama van maakt. 'Hij gedraagt zich als de jongen die bij een potje straatvoetbal als laatste in een team wordt gekozen. Ik weet hoe dat voelt. Allemaal naast elkaar staan en dan twee jongens die de teams kiezen. Ik keek altijd naar mijn schoenen en wachtte op de bekende zin: "Dan hebben wij dus helaas Nico."', laat hij zich ontvallen.

Waarop de columnist er nog een schepje bovenop doet. 'Ik voel dus met Lukaku mee. Zelf denken dat je in de top tien hoort en dan zien dat je op de 65ste plaats bent terechtgekomen. Erger kan niet, zeker niet in de wereld van Lukaku. Alles lager dan nummer één is beschamend. Nummer 65 is dan bijna zelfmoordmateriaal. Een schande. Nummer 65, dat is meer de plek voor een Finse marathonloper die anderhalf uur na 64 Afrikanen over de ­finish kruipt', schrijft hij.