Anderlecht zag supertalent mislukken: Ik was van ander niveau, dé man

Anderlecht zag supertalent mislukken: "Ik was van ander niveau, dé man"

04-09-2020 11:30
23

Twintig jaar geleden deed Yasin Karaca (37) de harten van heel wat Anderlecht-fans sneller slaan. Met een sprankelend debuut tegen Sporting Charleroi maakte hij meteen indruk. Het was echter meteen het begin van het einde voor het wonderkind...

"Ik wil over veel dingen bescheiden zijn, maar niet over mijn talent als tiener", aldus Karaca bij Het Nieuwsblad. "Ik was van een ander niveau - ik was dé man. Dat komt patserig over. Maar het is de waarheid, ik ben geen 'dikkenek'. Ik zág voetbal, kon het ook uitvoeren. Als ik nu naar het Belgische voetbal kijk, zie ik niemand met zo'n vista. Daarom doet het pijn dat ik het zelf niet kon tonen op het hoogste niveau."

Uiteindelijk brak hij niet door bij Anderlecht. Dat had onder meer met Hugo Broos te maken. "Niet één kans heb ik van hem gekregen. Hij geloofde niet in mij - de ploeg draaide ook en er was veel keuze met Stoica, Baseggio, Aruna, Mornar en Jestrovic. En spelers die elke week fouten maakten, bleven staan. En ik? Ik was volgens Broos een moeilijke jongen. Die uitleg was gemakkelijk. In zijn ogen was ik een snotventje van zeventien jaar."

Ook daarna had Karaca geen topcarrière. Hij speelde bij kleinere clubs als Sebatspor, KV Oostende, Telekomspor, Ethnikos, Sivasspor, Yeni Kırşehirspor en Tubeke. "Misschien was het wel mijn lot om een 'net niet'-carrière te hebben. Je komt bij mindere clubs terecht die niet jouw soort voetbal spelen. Spitsen die je passes niet afwerken. In het leven loopt niet alles zoals je wil. Ik onthoud de leuke momenten. De zon, de zee, het reizen, de fanatieke fans. Ik geniet van het leven, van mijn tweejarig zoontje Eymen en mijn gezin. Zij komen op de eerste plaats", besluit hij nog.