Nieuwe regel bij interlandvoetbal: 'Doku kan Rode Duivels na debuut nog verlaten'

Nieuwe regel bij interlandvoetbal: 'Doku kan Rode Duivels na debuut nog verlaten'

04-09-2020 07:15 Laatste update: 08:01
1

De voorbije jaren was het niet mogelijk om van nationale ploeg te veranderen eens je één cap voor een land op je naam hebt staan. Mogelijk komt daar vanaf 18 september verandering in, want dan stemt de FIFA over een nieuwe regel. Ook voor de Rode Duivels kan dit gevolgen hebben.

Het Nieuwsblad meldt dat voetballers onder de 21 jaar minstens vijf A-caps moeten verzameld hebben om niet meer van nationale ploeg te mogen veranderen. Een minuut invallen bij de Rode Duivels zal voor bijvoorbeeld Jérémy Doku – die half Ghanees is - niet volstaan om definitief voor onze nationale ploeg te moeten blijven uitkomen.

Voor spelers die reeds bij de Rode Duivels debuteerden valt enkel Zakaria Bakkali op. De Anderlecht-winger werd tijdens zijn PSV-periode opgeroepen, zelfs mocht hij twee keer invallen tegen Wales en Andorra. In beide wedstrijden was Bakkali nog jonger dan 21 jaar, waardoor de flankaanvaller evengoed nog voor Marokko zou kunnen kiezen binnenkort.

Omgekeerd zal het de Rode Duivels geen nieuwkomers opleveren, want Andreas Perreira debuteerde pas op zijn 22ste voor de nationale ploeg van Brazilië.