VP 11 Van De Week Speeldag 4: Drie assistgevers staan in de voorlijn

VP 11 Van De Week Speeldag 4: Drie assistgevers staan in de voorlijn

01-09-2020 13:30 Laatste update: 02-09-2020 09:30
5

Ook op Speeldag 4 was er weer heel wat te zien op de Belgische velden. Dit zijn voor ons de beste elf van het afgelopen weekend. 

Bodart voor het eerst
Echt veel uitblinkende keepers zagen we op de afgelopen speeldag niet, maar Arnaud Bodart is erop gebrand om ook dit seizoen de nummer één te blijven bij Standard. De jonge doelman keepte tegen Beerschot zoals we hem kennen: hij straalt rust uit en kan op die manier ook zijn verdediging een makkelijkere avond bezorgen.

Met drie achteraan
In de defensie kiezen we deze keer resoluut voor lengte en kracht. Gilles Dewaele speelde bijzonder sterk met KV Kortrijk tegen Cercle Brugge. Hij heeft drie longen en een knappe voorzet, genoeg om het helemaal te maken in de Jupiler Pro League. Vorig seizoen speelde Dewaele bij Westerlo in 1B.

Zijn twee maatjes achterin zijn Dorian Dessoleil en Simon Deli, allebei centrale verdedigers die onverzettelijk zijn in de duels én heel wat leiderschap bijbrengen. Dat drietal moet genoeg zijn om het achteraan dicht te houden. 

Balans op het middenveld
Bij Zulte Waregem zat het er lange tijd niet in tegen Moeskroen, maar de 0-1 van Ibrahima Seck kwam als geroepen. Seck speelde verder ook een dominante wedstrijd en kuiste heel wat op voor de verdediging.

Adrien Trebel is helemaal terug bij Anderlecht en sleepte er nog een puntje uit tegen KV Oostende. Een prachtig doelpunt én een assist, meer dan voldoende om het team van de week te halen. Nicolas Raskin breekt helemaal door bij Standard en zat overal tussen tegen Beerschot.

Bij Oud-Heverlee Leuven loopt er nog een uitstekende spelmaker rond: Xavier Mercier. Met twee doelpunten dreef hij Waasland-Beveren naar de achtergrond. OHL won uiteindelijk met een ruime 1-3.

Geen goal, maar veel assists
Voorin kiezen we voor één keer voor drie spelers die niet hebben gescoord. Roman Yaremchuk stond niet aan het kanon, maar gaf wel de beslissende assist voor ploegmaat Niangbo. Na de match was hij wel scherp voor coach Laszlo Bölöni, maar die kan hem momenteel niet op de bank zetten.

Ook Emmanuel Dennis maakte geen doelpunt, maar schilderde de voorzet voor de 1-0 perfect op het hoofd van Vanaken. Konan N'Dri was een gesel voor de defensie van STVV en gaf ook al een assist, in dit geval voor Ngoy.