Oud-Heverlee Leuven pakt eerste overwinning na twee doelpunten van Mercier

29-08-2020 20:24
15

Oud-Heverlee Leuven heeft de eerste overwinning van het seizoen beet. Op bezoek bij Waasland-Beveren won het met 1-3. Uitblinker was Xavier Mercier, die twee keer wist te scoren voor de Leuvenaren.

Het was lang wachten op de eerste bal tussen de palen in de partij tussen Waasland-Beveren en OHL, maar net voor het kwartier werd Waasland Beverendoelman Pirard toch aan het werk gezet. Hij hield Kamal Sowah van het openingsdoelpunt, maar kon een kwartier later niet verhinderen dat er toch werd gescoord.

Met een knappe vrije trap kon Xavier Mercier de bezoekers op voorsprong brengen. De Fransman krulde de bal over de muur en liet Pirard kansloos achter. OHL zat ook dicht bij een verdiende twee doelpunt, maar kon voor rust niet meer scoren.

In de tweede helft kregen we een Waasland-Beveren met een ander gezicht, dat via Efford al snel voor de gelijkmaker kon zorgen. Die gelijkmaker bleef niet lang staan, nadat uitblinker Mercier opnieuw kon scoren voor de bezoekers.

Waasland-Beveren ging op zoek naar de gelijkmaker en kwam via de goed presterende Albanese wel tot enkele kleine mogelijkheden. Een doelpunt bleef echter uit voor de Waaslanders. Aan de overzijde kon Henry in het absolute slot de 1-3 wel nog scoren. Maximiliano Caufriez kreeg dan weer rood bij Waasland-Beveren.