Bayern München en Sevilla openen het Europese seizoen in Boedapest mét supporters

Bayern München en Sevilla openen het Europese seizoen in Boedapest mét supporters

25-08-2020 23:00

Bayern München speelt op 24 september de Europese Supercup tegen Sevilla in het Puskas stadion. De UEFA besliste dinsdag dat de wedstrijd mag bijgewoond worden met 30% van de totale capaciteit van het stadion.

Op 24 september vindt de Europese Supercup plaats tussen de Champions League-winnaar, Bayern München, en de Europa League-winnaar, Sevilla. Deze wedstrijd wordt gespeeld op neutraal terrein, in Boedapest. De Puskas arena zal dit jaar de Europese Supercup onderdak gunnen.

In deze arena is er mogelijkheid om 67.000 toeschouwers plaats te bieden. De UEFA liet vandaag weten, via een persbericht, dat ze bereid zijn om 30% van het stadion te vullen. Dit zou dus neer komen op ongeveer een 20.000-tal toeschouwers die de finale kunnen bijwonen.

Testcase
De voorzitter van de UEFA, Aleksander Ceferin, ziet de supercup als een soort testcase voor het verdere verloop van andere wedstrijden. Voorlopig mogen er nog geen toeschouwers binnen in stadions, maar de UEFA is nu toch bereid de clubs een kans te geven om de clubs een beperkt aantal toeschouwers binnen te laten en dit optimaal te organiseren.