Vanhamel: Coman maakte dan wel de goal, maar Neuer maakte het verschil

Vanhamel: "Coman maakte dan wel de goal, maar Neuer maakte het verschil"

25-08-2020 14:06

Bayern München klopte Paris Saint-Germain in de finale van de Champions League (1-0). Zeker in de tweede helft lieten de Duitsers zich van hun beste kant zien, al moest Manuel Neuer zich enkele keren onderscheiden. Mike Vanhamel ziet dat de doelman weer zijn allerbeste niveau haalt.

"We kunnen spreken over powerplay, maar ik denk dat als PSG tegen een andere doelman had gestaan, ze één of twee goals maken", oordeelt het sluitstuk van K. Beerschot V.A. in Extra Time. "Wat Neuer en ook bijvoorbeeld Courtois doen, is blijven kijken naar de bal." 

"Wat de meeste doelmannen doen, ik ook, is zich wel smijten, maar hun hoofd op het einde afwenden. Zij niet, zij blijven kijken en blijven helemaal recht met hun lichaam", legt Vanhamel het verschil met de échte top uit.

"Ze zijn natuurlijk ook heel groot allebei. Dat maakt wel een verschil tussen een goede doelman en de wereldtop. Coman maakt wel de goal voor Bayern, maar voor mij maakt Neuer het verschil", werpt Vanhamel zijn collega alle lof toe. Ook Jan Oblak vindt hij één van de besten van de wereld.