VP Analyse: Staat de Club Brugge-trein nu op de rails?

16-08-2020 19:35 Laatste update: 17-08-2020 17:47
13

Na het verlies op de openingsspeeldag hadden de manschappen van Philippe Clement iets recht te zetten. Club Brugge kwam vroeg op voorsprong dankzij een flater van Ortwin De Wolf. In de tweede helft diepte Blauw-Zwart de score uit. Krépin Diatta nam twee doelpunten voor zijn rekening en ook Ruud Vormer pikte zijn doelpuntje mee. VoetbalPrimeur.be zet voor u de belangrijkste zaken op een rijtje.

Diatta flitst opnieuw
Er was veel kritiek op de prestatie van Krépin Diatta tegen Charleroi. Hij oogde lui en arrogant werd gezegd. Zondag bewees hij opnieuw dat hij over enorme kwaliteiten beschikt. De eerste helft was hij nog niet op toerental en zat hij niet in de wedstrijd. De tweede helft zorgde Diatta met twee flitsen voor de bevrijdende 0-2 en 0-3. Als hij dit niveau kan aanhouden en Club Brugge hem nog een jaar kan houden, zal hij opnieuw erg bepalend zijn voor dit Club Brugge. Als Club Brugge beslist om hem te laten gaan zullen ze een mooi bedrag ontvangen voor de Senegalese winger.

Verdediging staat er opnieuw
De defensieve stabiliteit van het vorige seizoen zagen we vandaag terug in de ploeg van Philippe Clement. Simon Mignolet werd niet zwaar op de proef gesteld, maar wat de keeper van Club Brugge moest doen deed hij voortreffelijk. Clinton Mata was vandaag weer de Clinton Mata van vorig seizoen, ijzersterk in het verdedigen en aanvallende impulsen. De andere twee, Brandon Mechele en Frecerico Ricca, deden het goed. Stevig in de duels en gaven weinig tot niets weg. Eduard Sobol speelde ook een goede wedstrijd. Defensief en zowel offensief met als uitsteker een assist voor de 0-1 van Youssouph Badji.

KAS Eupen zoekt defensieve organisatie
KAS Eupen voetbalde bij momenten heel goed mee met de landskampioen. Het eiste de bal op en combineerde vrij gemakkelijk op de helft van Club Brugge. KAS Eupen creëerde geen grote kans en kon Club niet echt verontrusten. Het is jammer dat de thuisploeg op deze manier een doelpunt moet slikken. Een flater van Ortwin De Wolf zorgde ervoor dat Eupen nooit echt in de wedstrijd kwam. Ook in de tweede helft slikte de thuisploeg te gemakkelijk de doelpunten. Er was geen organisatie in de verdediging bij de 0-2 en de 0-3 van Krépin Diatta. KAS Eupen is een goed voetballende ploeg, maar de defensieve organisatie staat nog niet op punt.

Efficiënt Club Brugge
Philippe Clement klaagde vorig seizoen enkele keren aan dat zijn spelers niet efficiënt genoeg voor doel waren. Ook tegen Charleroi miste Club Brugge enkele kansen. In tegenstelling tot vorig seizoen was er vandaag wel scherpte en efficiëntie voor doel. De eerste bal tussen de palen was direct goed voor een doelpunt, met wat hulp van de Eupense keeper. In de tweede helft miste Hans Vanaken nog een reuzenkans, maar nadien ging Club Brugge goed om met hun kansen. Ze scoorden nog driemaal in de tweede helft en wonnen zo met meer dan één doelpunt verschil. Dat was al een tijdje geleden.