Dessers na debuut: Ik weet niet waarom ik die kans laat liggen, normaal abc'tje

Dessers na debuut: "Ik weet niet waarom ik die kans laat liggen, normaal abc'tje"

Gepubliceerd: zondag 9 augustus 2020 om 19:07zo 09-08-2020 om 19:07

Laatste update: zondag 9 augustus 2020 om 19:17zo 09-08-2020 om 19:17

Cyriel Dessers heeft zijn intrede bij KRC Genk niet gemist. In zijn eerste officiële duel kroonde hij zich meteen tot matchwinnaar, door een kwartiertje voor tijd een strafschop te benutten bij Zulte Waregem: 1-2. Dat deed de zomerversterking zichtbaar deugd, al beseft hij ook dat er nog veel te verbeteren valt.

"Hoe ik mijn terugkeer op de Belgische velden heb ervaren? Vooral warm", lachte Dessers na afloop van de wedstrijd bij Sporza. "Het was een lastige match, maar het is natuurlijk fantastisch dat we die winnend afsluitend." Zulte Waregem kwam op voorsprong dankzij jubilaris Olivier Deschacht, maar uiteindelijk trok Genk dus aan het langste eind.

Dessers had zijn debuut nog mooier kunnen maken, maar luttele minuten na zijn penaltydoelpunt liet hij een dikke kans onbenut. "Die kans die ik krijg nadat ik de keeper dribbel is normaal gezien een abc'tje en altijd goal, maar ik weet niet waarom ik ze toch laat liggen. Warmte? Vermoeidheid? Gebrek aan wedstrijdritme?", vraagt hij zich af.

"Ik weet het niet, maar kom, dat mijn strafschopgoal de drie punten oplevert, is natuurlijk wel fijn. Winnen bij Zulte Waregem is niet iedereen gegeven, maar het is natuurlijk nog maar het seizoensbegin, hé", besluit hij. Dessers eindigde vorig seizoen als gedeeld topschutter in de Nederlandse Eredivisie.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Hoeveel treffers zie jij Dessers maken dit seizoen?

(170 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws