Eleven Sports en Pro League bereiken akkoord over uitzenden van samenvattingen

Eleven Sports en Pro League bereiken akkoord over uitzenden van samenvattingen

Gepubliceerd: zaterdag 8 augustus 2020 om 14:42za 08-08-2020 om 14:42

Laatste update: zaterdag 8 augustus 2020 om 15:42za 08-08-2020 om 15:42

Eleven Sports heeft dan toch een oplossing gevonden voor het uitzenden van de Nederlandstalige samenvattingen van de wedstrijden in de Jupiler Pro League. Die zullen gratis te bekijken zijn via de website van de Pro League en het YouTube-kanaal van Eleven Sports.

Dat heeft de Pro League zopas bekengemaakt via zijn website. Er was de voorbije weken en maanden al heel wat commotie over de uitzendrechten in het Belgische voetbal. Met Eleven Sports heeft een nieuwe speler immers de rechten binnen gehaald. Maar om het voetbal effectief op de buis te krijgen, moest er akkoord worden gemaakt met Proximus en Telenet. 

Met Proximus heeft Eleven makkelijk een overeenkomst kunnen vinden, maar de onderhandelingen met Telenet slepen nog altijd aan. Ook over de samenvattingen was er heel lang onduidelijkheid. Die moeten immers gratis aangeboden worden, maar zowel VRT als VTM hadden geen interesse. Bij VIER is er wel belangstelling, maar dan moet er een overeenkomst worden gevonden met Telenet.

De Pro League heeft dan ook gekozen voor een tussenoplossing voor de Nederlandstalige samenvattingen (de Franstalige samenvatting worden uitgezonden door RTBF, red.). Die zullen vanaf vandaag gratis te bekijken zijn via de website van de Pro League en het YouTube-kanaal van Eleven Sports

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws