D'Onofrio over zijn keuze voor Leko: Geen vijf die aan dat profiel beantwoorden

D'Onofrio over zijn keuze voor Leko: "Geen vijf die aan dat profiel beantwoorden"

Gepubliceerd: zaterdag 8 augustus 2020 om 15:12za 08-08-2020 om 15:12

Luciano D'Onofrio besloot enkele weken geleden om het contract van Laszlo Bölöni niet te verlengen. Met Ivan Leko werd een jonge coach binnengehaald als opvolger. Tijdens een gesprek met Het Laatste Nieuws legt D'Onofrio uit waarom een trainerswissel nodig was.

"Na het tweede seizoen van Laszlo bestonden bij sommigen al enige aarzelingen om door te gaan", vertelde de sportieve directeur van Royal Antwerp FC.  "Ik heb het risico genomen om Laszlo te houden. Deze zomer liep zijn contract af."

"Ik koos om een nieuwe weg in te slaan..., maar ik moet toegeven dat ik niet wist of ik de juiste beslissing nam. Evengoed wist ik niet of doorgaan met Laszlo de juiste weg zou zijn. Nu goed, in het voetbal neem je inzake trainers en spelers zelden een beslissing waarvan je zeker bent."

De keuze viel op Leko, een heel ander type dan Bölöni. "De club staat op een zeer belangrijk moment in haar evolutie", vervolgde D''Onofrio. "Ik wilde iemand die het Belgische voetbal kent, die trainen aan de top gewend is, en iemand met de persoonlijkheid om bij een club als Antwerp te werken. Als je de ronde doet in België, zijn er geen vijf die aan dat profiel beantwoorden... – misschien drie..."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zal Royal Antwerp FC dit seizoen beter presteren onder Ivan Leko?

(154 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws